Taffel - Om Taffel

Virksomheden

Historien om Taffel begynder med snaps. I 1959 kom de første Taffel kartoffelchips til verden hos de danske spritfabrikker. Man havde i mange år produceret snaps af kartofler, og denne omfattende kartoffelekspertise kunne bruges til at gå ind i et marked, der var på vej frem: Chips. I samarbejde med særligt udvalgte avlere, der dyrkede de mest velegnede kartoffelsorter, begyndte produktionen af Taffel chips.

Vores Chips

På en måde er der egentlig ikke sket så meget siden 1959. Produktionen er naturligvis blevet mere moderne, og der er kommet nye smagsvarianter til undervejs, men grundlæggende er det vigtigste stadig de gode råvarer. Det gælder ikke kun for kartoffelchips, men også alle de andre Taffel-produkter. Smag ændrer sig jo med tiden. Derfor er der kommet mange nye produkter til siden 1959, og Taffel har naturligvis også ændret udseende igennem årene. Hele sortimentet har netop fået helt nyt design. Der er en klar forbindelse til det traditionelle Taffel-look, men samtidig også et enkelt og rent udtryk, der passer til vores dages smag.

Taffel Facts

Hver dansker spiser i gennemsnit ca. 4 kg. Snacks om året.

Processen fra rå kartoffel til færdig chips tager ca. 12 minutter.

Det var først i 1960'erne da TV fik sit gennembrud, at forbruget af chips virkelig steg.

Arkæologigske fund i gamle inkagrave viser at inkaindianerne som levede i Sydamerika for 3500 år siden, spiste jordnødder.

På grund af at jordnødder har et højt næringsindhold og en lav pris fungerede de som mad for slaverne på rejse mellem Afrika og USA.

Majs var en af indianernes vigtigste fødevarer, og det var dem som fandt på ideen med at "poppe" majskorn.

Hver eneste Taffel pose stemples med en kode så vi på den måde kan spore posens historie gennem hele produktionen og tilbage til råvarerne som indgår i produktet.

Alt affald i Taffels produktion af chips genbruges. Vandet som kartoflerne vaskes i renses i fabrikkens eget rensningsanlæg. Skræller og stivelse genbruges i landbruget.

Taffel Original var den første kartoffelchips på det danske marked i 1959